Et lån på 7000 kr. er en pæn sum penge for den typiske danske forbruger. Beløbet er også overskueligt nok til at tilbagebetale, så står du og mangler 7000 kr., kan vi hjælpe med at vejlede en i den rigtige retning. Via XCSE får du en sammenligningsliste over de meste attraktive tilbud på markedet og du kan nemt læse mere om de forskellige danske låneudbydere.
Hurtig og effektiv ansøgningsproces
Lånefirmaerne stiller ikke spørgsmålstegn ved hvad du gerne vil bruge pengene på, og det tiltrækker en del danske forbrugere. Det er nemmere at ansøge hurtigt og anonymt på nettet, end at skulle igennem en længere process med sin bankrådgiver – først skal man have et møde, så skal man kigge på ens budget m.m.
Lånefirmaerne står klar til at tilbyde dig hurtige låntyper som kviklån til mange af de danske forbrugere. For at optage et kviklån, skal du blot være fyldt 18 år, have et NemID og ikke være registreret som en dårlig betaler, RKI. Du skal blot finde det rigtige lånefirma, som dækker dine behov og sende din ansøgning afsted. Der findes også bestemte lånefirmaer der giver lån til forbrugerne der er registrerede som dårlige betalere, men så skal man virkelige kigge efter, og umiddelbart ville man fraråde i at tage et lån, hvis man allerede er kommet på den liste.
Bevar overblik over din økonomi før du låner
Hvis du har en nogenlunde stabil økonomi burde det ikke være svært at optage et kviklån på 7.000 kr., idet lånefirmaerne vil gerne have fat i så mange af de danske forbrugere som muligt. Du skal blot huske på, at lånefirmaer tjener deres penge på de danske forbrugere og de renter som forbrugerne betaler på deres lån. Når man har den tanke i baghovedet bliver det også nemmere at tage sig god tid, og se hvilke muligheder man har og hvis man da gerne vil have et kviklån. Det er nemlig muligt at låne penge næsten lige meget hvilken økonomiske situation som man står i. Derfor er kan det altid anbefales at du lægger et budget, og lige kigger på hvordan et kviklån passer i din økonomi. Lånefirmaerne er i krig med hinanden om at få forbrugerne til at stifte lån ved netop dem, og det skal man huske på. Hvis man samtidigt har en sund økonomi, burde det næsten være en leg at finde et godt kviklån. Man skal blot være opmærksom på nogle bestemte detaljer, det er trods alt stadigt et lån som man ansøger om – pengene skal tilbagebetales og der er renter på beløbet.
Hvilken låneudbyder er den rette for dig?
Mange forbrugere bliver skræmt af at tale om økonomi, fordi det er et ømt punkt for mange og der er utroligt mange faktorer der spiller ind. Desuden kan det til tider virke som om alle har en mening om hvad man skal gøre med sine penge – eller mangel deraf.
Som nævnt skal du være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån. Dog findes der også bestemte lånefirmaer der kræver at man er fyldt mindst 20 år – i og med at det er firmaerne der tager risikoen, bliver man nødt til at affinde sig med det. Grundlaget for den forhøjede alder er nemlig den generelle tendens viser, at unge mennesker er gode til at oprette lån, men desværre ikke helt lige så gode til at tilbagebetale dem. Det betyder dog ikke at der væsentligt færre lån som man kan tage, hvis man er under 20 år – det betyder bare at man skal undersøge markedet grundigere, hvis lånefirmaet har sat en aldersgrænse over 20 år. Det værste der kan ske, er at man udfylder en låneansøgning og får afslag pga. sin alder.
I og med at der findes så mange forskellige lånefirmaer betyder det at der findes lige så mange forskellige tilgange til f.eks. renter ved lån. Du bør kigge dig grundigt om efter det lånefirma du vil benytte dig af, og du bliver nødt til at være ærlig overfor dig selv mht. hvor hurtigt du tror at du kan tilbagebetale lånet. Det er altid nemmere at tilsidesætte pengene til sin afbetaling, end at skulle prøve at forhandle med et lånefirma om at udsætte sin tilbagebetaling.
Det er ingen hemmelighed, at lånefirmaerne tjener deres penge på de renter som forbrugeren betaler, så det er i deres interesse at tilbyde attraktive lånetilbud også med forhøjede renter. Når du tænker over et potentielt fremtidigt lån på den måde, er det måske også værd at genoverveje om ens pengenød er så stor, som du går og tror. Der er desværre mange danske forbrugere der er røget ned i det sorte hul af gæld – lånefirmaerne sælges drømme.
Hold øje med disse faktorer
Lånefirmaernes hjemmesider kan virke virkeligt uoverskuelige, i og med at de prøver at fortælle dig alt det man normalt har en bankrådgiver til. En faktor er selvfølgelig at lånefirmaet gerne vil have at netop deres lån ser både sikkert og relativt billigt ud – man skal dog altid holde øje med, hvad der står med småt. Oprettelsesgebyr er bl.a. en ting de sagtens kan finde på at skrive med småt. Dog det som du altid skal holde øje med er ÅOP – årlige omkostninger i procent. Dette nøgletal fortæller dig de sammenlagte omkostninger på dit lån, som inkluderer stiftelses-og administrationsomkostninger, som mange glemmer at inkludere i deres budgetter når de låner penge. Det er en forholdsvis nem måde at forstå de omkostninger der er ved et lån, det kan nemlig være svært for en privatperson at forstå de konsekvenser et lån kan have fordi det meste af låneaftalen er skrevet som fagsprog. Den overordnede regel siger, jo lavere ÅOP, desto billigere bliver lånet i sidste ende. Når du sammenligner dine lånetilbud, bør du sammenligne ÅOP-tallet på de forskellige lån og læse alt med småt, før underskriver på et kviklån.
Du kan nemt og sikkert starte med danne dig et hurtigt overblik over markedets lånetilbud, og finde det tilbud der passer til din økonomi.