Står du og mangler 2000 kr.?
Når man sidder i en situation og mangler et mindre beløb til noget, er det ikke altid lige nemt at tale med sin egen bank. Hvad gør man så? Et mikrolån kunne være et alternativ. Du kan f.eks. låne 2000 kr. lige til hvad der passer dig, og der er ingen der stiller spørgsmål. Samtidigt er det er overskueligt beløb at tilbagebetale. Det er sikkert og nemt – og du kan få et hurtigt overblik via XCSE.
Uanset om det er til sjov og ballade eller til en uforudset regning, skal du altid huske, at et mindre lån stadig er et lån og det skal betales tilbage. Det nemme ved disse mikrolån, er nemlig at det går hurtigt, men du skal altid huske på at der er en meget forhøjet rente samt kort løbetid på disse lån. Så jo hurtigere du betale dem tilbage, jo bedre. Hvis du som forbruger ved at du skal bruge pengene her og nu, men samtidig med god samvittighed kan betale dem tilbage indenfor en kort tidsperiode, sker der ingenting ved det.
Modsat banker – her skal du ikke stille sikkerhed
Når du låner igennem et lånefirma, skal du ikke stille sikkerhed – hvilket er noget som en del danskere foretrækker, eftersom at det er hurtigere og nemmere. Derudover undgår du bankmøder med en masse besvær og snak om det rigtige liv m.m. Her er der ingen der sætter spørgsmålstegn ved hvad du skal bruge pengene til – alt er nemt. Dog du bliver nødt til at gøre dig selv den tjeneste, og spørge dig selv: har jeg reelt brug for pengene? Hvis ja, er det forsvarligt at tage lånet? Hvordan og hvornår kommer jeg til at betale det hele tilbage?
Banker vs. lånefirmaer
Både bankerne og lånefirmaerne skaber deres forretning ved at forbrugerne låner penge, men de har to forskellig indgangsvinkler til det. Ens bank har primært kun interesse i f.eks. at skabe lån som kan betales tilbage, og de sørger for at hjælpe dig med budgettet og rådgivningen. Lånefirmaernes interesse er at tilbyde lån med renter med forskellige afdragsmuligheder, hvilket er deres måde at tjene deres penge på. Det er grunden til, at det er nemmere at låne ved dem og ikke hos en almindelig bank. Nogle gange kan et lånefirma være svaret, og der er ingen skam i at benytte sig af dem, men du skal tænke dig godt igennem inden du hopper ud i sådan et lån.
Hvis der er mulighed for det, kan du lige så godt tjekke med din egen bank om der er et løsningsforslag at hente der. Det værste der kan ske ved at spørge sin bankrådgiver er, at vedkommende siger nej, og så ved man i hvert fald at man har prøvet. I og med at kviklån og andre forbrugslån har så høj en rente, kan det være vanskeligt at komme ud af dem igen – det er både med små og store beløb, idet man ikke tager sig den fornødne tid til at undersøge sine muligheder. Nogle gange har man desværre ikke andre valgmuligheder, men man bliver nødt til at tænke sig godt om.
Råd til hvordan du optager et forbrugslån
Forbrugslån er et lån man tager og beløbet kan være alt fra 1000 kr. til ca. 600.000 kr., hvor der findes utroligt mange lånefirmaer, der tilbyder lånene. Lånefirmaerne tiltrækker sine kunder ved at tilbyde attraktive lånetilbud, samt en form for anonymitet, eftersom de er klar over, at personer som opsøger disse former for lån befinder sig typisk i perioder, hvor økonomien er ikke helt stabil. Mange danskere tænker lige fra starten at deres egen bank sikkert ikke vil forstå deres økonomiske behov. På trods af anonymiteten falder mange i fælden, fordi de er overbeviste om at kunne styre et forbrugslån. Dog er altså dette ikke altid tilfældet, eftersom nogle mennesker ender endda med at tage flere forbrugslån for at have tingene til at hænge sammen i sidste ende.
Læg budget og husk at tilbagebetale lån til tiden
Når man tager et forbrugslån og siger ja til den høje rente, er mange ikke klar over at man betaler meget mere end 2000 kr. tilbage. Der er meget der står med småt i lånefirmaernes kontrakter. Du skal især være opmærksom på at jo længere tid du er om at betale beløbet, jo flere penge sænker du i lånet – med andre ord ender du med at betale den høje rente mange gange. Hvis du ikke formår, at kunne følge med i din tilbagebetaling kan du ende med morarenter som er en kompensation for forsinket betaling. Hvis du fortsat ikke kan betale sit forbrugslån tilbage er konsekvensen, at du ender i RKI. Det er et danskejet register, og er essentielt et register over dårlige betalere. DU kan blive registreret i dette register fordi du i bund og grund har vist dig som en uansvarlig forbruger. RKI bliver brugt af mange firmaer der arbejder med både lån og forsikring.
Den betydning det har, er at hvis du af eller anden grund ikke kan betale dine månedlige ydelser til tiden, risikerer du at blive frasorteret senere i livet f.eks. i forbindelse med en forsikring. Alle firmaer der har adgang til registeret vil kunne se, at du er registreret og derved drage konklusionen at du er økonomisk uforsvarlig. En anden konsekvent ved en RKI-registrering, er at selv om du f.eks. senere hen bliver godkendt til et lån ved et lånefirma, kommer der en endnu højere rente på fordi du har vist dig som økonomisk uforsvarlig. Det er en træls og ond cirkel at komme i. Du kan undgå alt dette ved at lægge et budget, og se om du overhovedet har råd til at tage et lån og måske overveje at finde andre muligheder som f.eks. at spare op eller låne penge hos dine nærmeste. Budgettet hjælper dig med at få indsigt i din økonomi og klarlægge dine indtægts-og udgiftsmønstre. Det kunne være med blot en omprioritering, at der er penge at spare.